WIE

ik over mij

Mijn vader was muziekleraar, dat hebben mijn broers en ik geweten. In ons huis was er altijd iemand aan het zingen, spelen, muziek luisteren, of een combinatie daarvan. Op mijn vierde kreeg ik mijn eerste pianolessen, op mijn zestiende ging ik naar het conservatorium en verdiende mijn eerste geld als zingende pianiste. Inmiddels leef ik, kort gezegd, van noten en woorden. En da’s fijn.

Meer weten? Download hier mijn biografie.

 

anderen over mij

Recensie NRC (4 sterren) over Goedgemutst, mijn eerste cd met Hester Macrander, waarvoor ik grotendeels de muziek schreef,  plus een paar teksten.

++++

Elke Jansen is een muziekprofessional die kan schrijven. Die de juiste vorm en de goede woorden weet te vinden om boodschappen over te brengen. Ze zijn zeldzaam, maar nu heb je er een getroffen. ‘Ik heb met Elke gewerkt bij ZINGmagazine, en aan een boek over de geschiedenis van de Kurt Thomas Cursus. Ze schrijft beeldend, duidelijk, is scherp en bijzonder prettig om mee te werken. Kwaliteit en kennis van zaken, een mooie combinatie. Ik kan Elke van harte aanbevelen en doe het dan ook graag. (Dolf Weverink, CopyCoach, tekstschrijver en uitgever bij Leporello.nl)

++++

Elke heeft een duidelijk beeld van wat ze wil zeggen met haar teksten. Er staat geen onoverwogen komma of citaat in haar toelichtingen; alles is met zorg geformuleerd. (Arjen van Voorst, ontwerper)

++++

Elke, ik wilde nog je nog even complimenteren met het stuk. Echt super goed gedaan. Liefs, Mathilde (Mathilde Santing, interview ZINGmagazine)

++++

Ik was woensdag bij de voorstelling van Femmage in de Blauwe Zaal. Sprak na afloop Eva van Rooyen aan. Ze vroeg me speciaal om nog eens de complimenten voor het interview in ZINGmagazine aan je door te geven. Goed verhaal, goede informatie, veel leuke reacties op gekregen en ze laten het nog weleens aan mensen lezen. Quote van Eva: ‘Een mooi verhaal maken, dat kan Elke heel goed!’ (Martje Lamme, toenmalig hoofdredacteur ZINGmagazine)

Ik werk nu al een paar jaar met veel plezier samen met Elke, Ze is een bevlogen dirigente, heel betrokken bij haar koren en de koorleden, persoonlijk en professioneel… Maar ook fijn om mee samen te werken als regisseur omdat ze open is, communicatief, en super leergierig, geïnteresseerd is, ook in de theatrale kant van het vak! Koren van Nederland opgelet: haar moet je hebben!! (Natasha Schulte, regisseuse)

++++

Elke ken ik van onze theaterzanggroep Schudden voor Gebruik, waar ze onze dirigent is. Wat een fijne combi van muzikaliteit, enthousiasme en weten wat je wilt! Ze sluit op een hele prettige natuurlijke manier aan bij twaalf toch wel diverse zangers/zangeressen en daagt ons muzikaal uit, waardoor we verder komen! Dank je wel. (Renate Elfrink, koorlid)

++++

Ooit lang geleden deed Elke als derde in de rij auditie – en we wisten het meteen: dit is de goeie! En nu, jaren later, is ze het nog steeds. Enthousiasmerend, muzikaal, gevoel voor wat we kunnen – en dan nét dat beetje meer… Gelukkig spontaan en flexibel in de aanpak, zoals dat de oprechte artieste betaamt. Maar wel altijd perfectie nastrevend in de klank. We zijn blij met haar! (Lonneke Alsema, koorlid)

++++

Nogmaals dank en complimenten voor je inspirerende workshop vandaag. We zijn er allemaal zeer content over! Door jouw boost hebben we flink gewonnen aan enthousiasme en motivatie om eens te meer ‘onze tanden te gaan zetten’ in de Andrew Sisters en aanverwant repertoire. (Nel de Kam, koorworkshop jazztiming)

Ik heb enthousiaste verhalen gehoord over je workshop bij het eten. Ze waren vol lof over je begeleiding en deskundigheid. Ik doe graag nog een keer een beroep op je! (Henk Brouwer, Rijn IJssel opleidingen, workshop wereldmuziek)

++++

Nog bedankt voor je medewerking. Ik heb op afstand genoten van de zangkunst van mijn collega’s. Erg knap dat je dit zo snel bereikt hebt. (Peter de Krijger, afdelingsmanager Rijn IJssel opleidingen, workshop zingen met collega’s)
++++

The workshops were amazing and the students enjoyed them tremendously. The feedback was completely positive. I appreciate all your cooperation and hope we can do this again next year. I will be in touch. I can’t stop singing. (Frances Grec, CKV teacher Lorentz Lyceum, workshop pop)

++++

Wij kijken met veel plezier terug op de workshop. Leerzaam en gezellig. Ik heb beide opnamen ontvangen. Ze klinken goed. De vrijgezel heeft aangegeven dat hij een super leuke dag gehad heeft. Die wij overigens om 4 uur ’s nachts hebben afgesloten. (Jeroen Loose, workshop scatten)

++++

Het was gisteren een groot succes! Velen waren blij verrast door de workshop en verbaasd hoe snel je zo’n groep aan het zingen krijgt. Mooie ervaring! Een heel bijzonder afscheid, dat veel mensen nog lang zal heugen, vooral ook vanwege de workshop, in dat kerkje, in het NOM. Elke, je bent gewoon een kanjer! (Niek Bakker, workshop zingen met collega’s)

++++

Je muziekworkshop is helemaal geslaagd, iedereen was zo enthousiast! Er is ’s avonds nog heel wat over gepraat en de teksten kwamen zelfs nog op tafel.

++++

Hartelijk dank Elke voor een ontzettend leuke middag! (Ina K.M. Dombeek, Wageningen University & Research Centre, workshop zingen met collega’s)

Nog bedankt voor de fijne cursus/workshop van vandaag. Echt hartstikke leuk om te doen! Geweldig zoveel variëteiten te beleven en te zien hoe toch iedereen de bibbers kwijtraakte zodra het ‘moest’… Leuk te horen dat jij ook genoten hebt, al was dat voor mij al wel duidelijk. Je BENT muziek!!! Hierbij meld ik me aan voor álle volgende zaterdagen. (Tonja van Manen)

++++

Ik vond het erg leuk vandaag! Jouw manier van begeleiden vind ik super: kritisch, lekker duidelijk en gewoon heel plezierig. Bedankt voor de leuke en leerzame ochtend. Ik doe graag nog een keer mee. (Elma van Schaik)

++++

Ik vond het geweldig en had een mooi gevoel daarna, en nog als ik er aan terugdenk. Nou, wat willen we nog meer. […] Wat een gevarieerd leuk stel mensen bij elkaar. Zoveel verschillende stemmen en persoonlijkheden en dan jouw vakkennis met opbouwende kritiek, daar heb ik echt van genoten, plus het pianospelen erbij, geweldig bedankt. Leuk dat je de mogelijkheid geeft er ook bij te zijn zonder zelf te zingen, iets voor mij. Kom ik je weer helpen met de koffie plus appeltaart! (Akkelien Wildering)

++++

Ik vind het een mooi concept dat erg goed bij jouw competenties aansluit, enthousiast, vriendelijk, mensen goed kunnen inschatten en flexibel piano spelen. […] Ik kom volgende keer graag weer, en je hebt me druk aan het werk gezet, en geleerd wat Solfège is, veel impact dus! (Niek Bakker)

++++

Ja, daar sta je dan – met bonzend hart – onvast te zwaaien op je benen. En weet je dan nog maar een houding te geven. Helemaal niet nodig, die zenuwen, want met haar enthousiasme stelt dirigente Elke Jansen je respectvol op je gemak. Haar concept: maximaal negen zinggrage amateurs studeren ieder een lied in en presenteren dat aan elkaar. Dat heb ik afgelopen zaterdag beleefd.

++++

Na het nodige inzingwerk genoten we van een breed repertoire. Van alles stond er op het programma: van laidback jazzy nummers van Louis Armstrong en Frank Sinatra; een frivole aria uit Le nozze di Figaro van Mozart; prachtige popballads; tot en met een rockbitch uitvoering van Fire. In vijftien minuten helpt Elke je het nummer neer te zetten en geeft ze je adequaat tips zodat je je iets meer thuis voelt op de bühne. Ik zong A Case of You van Joni Mitchell. Net toen ik begon te wennen was het al weer voorbij. Gauw maar weer een keertje meedoen. Want ondanks de zenuwen heb ik toch wel genoten. (Elsebeth Hoeven)